MS SQL 2005 lietotājiem nepieciešams veikt datubāzes migrāciju

MS SQL 2005 lietotājiem nepieciešams veikt datubāzes migrāciju

Kopš 2016. gada 12 aprīļa MS SQL 2005 lietotāji vairs nesaņem drošības atjauninājumus, tādēļ ikvienam Micsoft SQL Server 2005 datubāzes lietotājam ir jāveic migrācija uz jaunāku Microsoft SQL versiju.

Pamatojoties uz šo informāciju, ar lūgumu pēc palīdzības pie mums ir vērsies klients, kurš vēlas veikt Micsoft SQL Server 2005 datubāzes migrāciju. Lai gan migrāciju iespējams veikt uz jebkuru jaunāku versiju, klients izvelējies veikt migrāciju uz Microsoft SQL 2016. Šādas izvēles pamatā bija tādi būtiski faktori kā drošības saglabāšana, optimizējot datu platformas infrastruktūru un sasniedzot būtiskus noslodzes parametru uzlabojumus, nesadārdzinot izmaksas.

Migrācijas procesā  var tikt izmantots jebkurš disku masīvu ar Spanshot funkciju. Migrāciju iespējams veikt arī pārkopējot datubāzi uz citu MS SQL LUN un attach datubāzi uz MS SQL serveri. Pamatojoties uz mūsu kvalificēto inženieru zināšanām, konkrētajā gadījumā ātrākam un operatīvākām migrācijas procesam, tiks izmantoti HPE 3PAR disku masīva speciālie līdzekļi. Jau drīzumā mūsu ofisā tiek plānota profesionāļu diskusija, lai atrastu labāko migrācijas veidu konkrētajam pieprasījumam.

Informējam, ka jaunā MS SQL 2016 versija iznāca 2016 gada vasarā. Jaunais SQL Server 2016 nodrošina sarežģītas analītikas integrāciju datubāzēs un tādējādi ievērojami samazina datu apstrādes laiku, padarot datu pārvaldību vienkāršu. Tas ir aprīkots ar vairākām funkcijām, kas atbalsta datu analīzi dažādās platformās. Funkcija Polybase ļauj veidot ārējos pieprasījumus uz Hadoop vai Azure krātuvēm, tādā veidā nodrošinot lielu glabātuvju datu integrāciju ar relāciju datu krātuvēm. Pakalpojums Microsoft R Services, kas ir integrēts SQL Server, darbojas dažādās platformas Hadoop versijās, kā arī ir integrēts Azure HDInsight + Spark, kas ļauj veikt atlasi un standartizāciju, izstrādājot analītikas kodu.

Datubāzes migrācijas procesam var izmantot vairākus līdzekļus, no kuriem ātrāko migrācijas procesu nodrošinās 
HPE 3PAR disku masīva speciālo līdzekļu izmantošana. Jaunais HPE 3PAR StoreServ 7400 sērijas (7440c) modelis ir atzīts par labāko produktu starp visiem biznesa Midrange disku masīviem. Šīs sērijas modelis tiek īpaši novērtēts, jo:

    • Tas ir labākais no produktiem vadības un virtualizācijas jomā;
    • Tam ir izcila vadības integrācija. 7400 sērijas modeļi var tikt pārvaldīti, kontrolēti un uzraudzīti no iekšienes, izmantojot vadošās pārvaldības konsoles ieskaitot VMware vCenter un Microsoft System Center ( SCVMM ) , kā arī OpenStack un SMI – Storage vadības interfeisi;
    • Tam ir Virtualizācijas atbalsts – 7440c atbalsta visas VMware VAAI 4.x un 5.x un visas citas VMware glabāšanas integrācijas, ieskaitot Vasa , VASRM , VADP , SIOC un uzglabāšanas DRS. Disku masīvs atbalsta arī Microsoft ODX, Hyper-V un Oracle VM hipervizoriem;
    • Tiek nodrošināts atbalsts gan tālvadības uzraudzībai, gan proactive remediation. Proactive remediation palīdz samazināt servisa pieteikumu skaitu un servisam veltīto laiku, kā arī samazina problēmu novēršanai veltīto laiku.

 

Vairāk par jauno Microsoft SQL 2016 serveri lasiet un uzziniet šeit.