Baltijas Informācijas Tehnoloģijas piedāvā drošus risinājumus jaunā Nacionālā kiberdrošības likuma prasību izpildei

Baltijas Informācijas Tehnoloģijas piedāvā drošus risinājumus jaunā Nacionālā kiberdrošības likuma prasību izpildei

Saistībā ar Saeimas pieņemto jauno Nacionālo kiberdrošības likumu, kas stāsies spēkā ar 2024. gada 1. septembri, Baltijas Informācijas Tehnoloģijas (BIT) piedāvā kompleksus pakalpojumus, kas palīdzēs uzņēmumiem nodrošināt atbilstību jaunajām minimālajām kiberdrošības prasībām, pielāgojoties katra uzņēmuma vajadzībām. 

Nodrošinot Nacionālā kiberdrošības likuma mērķi, kas ir stiprināt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) drošību un kiberdrošību, organizācijām, uz kurām attiecas šis likums, būs janosaka savs statuss līdz 2025. gada 1. aprīlim un jāreģistrējas Nacionālajā kiberdrošības centrā. Savukārt, līdz 2025. gada 1. oktobrim organizācijām būs jāieceļ kiberdrošības pārvaldnieks un jāiesniedz pirmais pašvērtējuma ziņojums. 

Kā uzsver Aizsardzības ministrijas Eiropas Savienības kiberdrošības jautājumu nodaļas vadītājs Mihails Potapovs, pirms kiberdrošības pasākumu ieviešanas uzņēmējiem ir svarīgi atbildēt uz sekojošiem jautājumiem: 

1.  Kā nodrošināt savas IKT infrastruktūras un informācijas sistēmu atbilstību jaunajām minimālajām kiberdrošības prasībām?

2.  Kā plānot un īstenot kiberrisku pārvaldības pasākumus, kā nodrošināt darbības nepārtrauktību krīzes situācijā?

3.  Kā veicināt kiberhigiēnas ievērošanu un personāla apmācību kiberdrošības jautājumos?

Lai organizācijām nevajadzētu uztraukties par jaunajām izmaiņām kiberdrošības pasākumu ieviešanā, BIT sniedz plašu pakalpojumu klāstu, kas palīdz uzņēmumiem izpildīt Nacionālā kiberdrošības likuma un NIS2 prasības. BIT sertificēto speciālistu komanda, ar ievērojamu pieredzi drošības auditos, piedāvā uzņēmumiem visaptverošus kiberdrošības pakalpojumus:   

1.  Palīdzību statusa noteikšanai un reģistrācijai Nacionālajā kiberdrošības centrā; 

2.  Kiberdrošības pārvaldnieka pakalpojumus, lai nodrošinātu atbilstību likuma prasībām; 

3.  Minimālo kiberdrošības prasību ieviešanu un politikas izstrādi; 

4.  Riska pārvaldības un darbības nepārtrauktības plāna izveidi un pārbaudi; 

5.  Kiberincidentu un ievainojamības uzraudzību; 

6.  Citus pakalpojumus, ko paredz Nacionālais kiberdrošības likums un NIS2 direktīvas prasības. 

BIT ir ieguvis ievērojamu pieredzi kiberdrošības jomā, veicot plašus drošības auditus, kas atbilst visaugstākajiem standartiem. Uzņēmums piedāvā arī iekārtas un risinājumus, kas palīdz izpildīt jaunākās kiberdrošības prasības, nodrošinot visaptverošu atbalstu klientiem.   

Izvēloties BIT, uzņēmumi var būt droši, ka viņu kiberdrošība ir sertificētu profesionāļu rokās. BIT zināšanas un pieredze garantē, ka uzņēmumi būs drošībā un pilnībā atbilst visām normatīvajām prasībām.  

SIA “Baltijas Informācijas Tehnoloģijas” ir viens no vecākajiem Latvijas tirgus dalībniekiem, kas dibināts 1992. gadā, uzņēmums specializējas IT infrastruktūras piegādē, ieviešanā un apkalpošanā. 

Detalizētāku informāciju par BIT kiberdrošības pakalpojumiem var saņemt, zvanot uz +371 67819981 vai rakstot e-pastu support@bit.lv.