Veiksmīgi aizvadīta pirmā Siguldas Tehnoloģiju izglītības un inovāciju diena 2024

Veiksmīgi aizvadīta pirmā Siguldas Tehnoloģiju izglītības un inovāciju diena 2024

Siguldā 28. augustā norisinājās pirmais Siguldas Tehnoloģiju izglītības un inovāciju dienas (STIID 2024) pasākums, kas tapa sadarbībā ar Siguldas Tehnoloģiju izglītības centru. Pasākumā pulcējās vairāk nekā 80 izglītības un tehnoloģiju nozares eksperti, lai apspriestu digitālo tehnoloģiju integrāciju izglītībs jomā.

STIID 2024 ietvaros notika paneļdiskusija “Izglītības ekosistēmu digitalizācija – dažādu partneru un institūciju loma un atbalsta iespējas”, kurā piedalījās Laurenču sākumskolas direktore Kristiāna Cielava, Cēsu Digitālā centra pārstāvis Aleksandrs Ļubļinskis, un IT Izglītības fonda “Start(IT)” vadītāja Anda Priedīte. Diskusiju vadīja Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra direktors Edgars Bajaruns. Kā arī  Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktora vietnieks Edgars Plētiens savā uzrunā iepazīstināja klātesošos ar nākotnes izglītības politikas virzieniem un STEM izglītības attīstības plāniem Latvijā.

 

Pasākuma laikā dalībniekiem bija iespēja uzklausīt prezentācijas no vadošajiem tehnoloģiju uzņēmumiem kā Google, Microsoft, Samsung, Nakivo, Acer un Roboskola.lv. Tāpat tika rīkotas vairākas darbnīcas, kuras vadīja ne tikai BIT speciālisti, bet arī TET, Fortinet, APN Promise un Cēsu Digitālā centra pārstāvji, piedāvājot praktisku ieskatu un padziļinātu izpratni par jaunākajām tendencēm un risinājumiem izglītības tehnoloģiju jomā.

   

 

STIID 2024 kalpoja kā svarīga platforma jaunāko tehnoloģisko inovāciju apguvei un pieredzes apmaiņai, veicinot tehnoloģiju integrāciju izglītības procesā. Šis pasākums bija viens no galvenajiem Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra organizētajiem notikumiem Tehnoloģiju mēneša ietvaros, kas norisinājās Siguldas novada Jaunrades centra telpās.

 

 

Foto: Edgars Semanis